lun. iun. 17th, 2024

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost vizat de o tentativă de asasinat.

Tentativa, care a fost dejucată de serviciul de securitate SBU, ar fi urmat să aibă loc cu ocazia vizitei pe care președintele ucrainean a întreprins-o în luna iunie în orașul Mykolaiv (Nikolaev) din sudul țării, relatează Antena 3 CNN, pe baza unor surse de informații externe.

O femeie a fost reținută de autorități, în urma investigării acestei operațiuni criminale, care ar fi presupus un bombardament aerian masiv al Rusiei în timpul vizitei lui Zelenski.

Femeia reținută este din localitatea Oceakov.

Suspecta a întocmit o listă cu orele și locațiile de pe traseul provizoriu al vizitei președintelui în zonă. Ea a călătorit pe teritoriul regiunii și a filmat locațiile respective, încerând, totodată, să obțină informațiile necesare loviturii, folosindu-se de propriile cunoștințe.

Autoritățile au reținu-o pe femeie în timp ce încerca să transfere informațiile dobândite. Ancheta ulterioară a arătat că suspecta mai avea și alte sarcini trasate de ruși: anume, să localizeze sistemele de război electronic și depozitele de muniții ale Forțelor Armate Ucrainene din zona localității Oceakov.

Ea riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *