sâm. mai 18th, 2024

Simona Halep (31 de ani) intră în perioada critică de care se temea antrenorul Patrick Mouratoglou (53 de ani). La finalul săptămânii viitoare, constănțeanca va ieși din top 500 WTA. 

Simona Halep nu a mai disputat un meci oficial de 11 luni. Depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, dubla campioană de Grand Slam așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions.

Între timp, Simona pătește exact lucrul de care se temea Patrick Mouratoglou. Antrenorul francez a cerut judecarea rapidă a cazului, astfel încât Halep să nu dispară din clasamentul WTA. Momentul este aproape. 

Sportiva „tricoloră” nu se află pe lista de start a Rogers Cup. Anul trecut, Simona cucerise Openul Canadei și are de apărat nu mai puțin de 900 de puncte. 

Cea mai titrată jucătoare din istoria României va rămâne cu doar 70 de puncte după competiția din Canada, organizată anul acesta la Montreal, și va ieși din top 500 mondial. Simona o să dispară complet din ierarhie după US Open 2023. 

Patrick Mouratoglou: „Asta e problema în cazul Simonei Halep”

Indiferent de verdictul primit din partea Sports Resolutions, Simona Halep va trebui să o ia de jos la eventuala revenire în circuit. 

Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător.

Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător
– Patrick Mouratoglou, în mai 2023

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *