mar. iul. 23rd, 2024

Primul medicament creat în întregime de inteligența artificială a început să fie testat pe oameni. Premiera are loc în China, iar medicamentul ar urma să fie folosit pentru tratarea așa-numitei fibroze pulmonare idiopatice

O companie din Hong Kong a început testarea pe subiecții umani a primului medicament creat vreodată exclusiv de inteligența artificială.

Insilico Medicine, un startup de biotehnologie din Hong Kong, a creat primul medicament la a cărui cercetare a fost folosită doar inteligența artificială.

Medicamentul este numit INS018_055 și este folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o formă de boală pulmonară cronică.

“Este la fel ca primul pas pe lună. Există resurse nebănuite în a găsi tratamente, mai ales pentru afecțiuni care, până acum, nu au avut leac.

Faptul că este o soluție pentru o boală cronică ce evoluează adesea letal, arată o mare speranță.

Așa cum inteligența artificială a învățat să facă un medicament bun pentru oameni, s-ar putea să mai descopere noi medicamente care ar putea fi folosite pentru binele sau mai puțin binele a întregii omeniri.

Este un pas uriaș pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea unor noi medicamente. Sper să se găsească și alte soluții pentru ceea ce ne dorim cu toții.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *