mar. iul. 23rd, 2024

Înmormântarea preotului-călugăr franciscan care s-a stins, miercurea trecută, sub roțile unei garnituri de metrou bucureștean nu va diferi cu nimic față de alte ceremonii funerare. Precizarea a fost făcută pentru Impact.ro de către superiorul Ordinului Franciscan din Român, părintele Damian Gheorghe Pătrașcu.

Părintele fusese diagnosticat cu schizofrenie cu ceva ani în urmă

Părintele Damian Gheorghe Pătrașcu a precizat că preotul suferea de ceva vreme de schizofrenie, dar că nu e deloc cert faptul că fostul său coleg a dorit în mod intenționat să-și curme viața.

„Din actul constator de deces care a ajuns și la noi, se spune că fie a amețit, motiv pentru care a ajuns sub garniture de metrou, fie s-a sinucis. Nimeni nu știe de fapt motivul. E drept, părintele avea ceva probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu schizofrenie, dar fiecare dintre noi trebuie să beneficiem de anumite prezumții, mai ales în cazuri atât de sensibile”, a precizat superiorul franciscanilor din România, pentru Impact.ro.

El dă asigurări că preotul care a murit miercuri după-amiază în stația de metrou Aviatorilor, Antonel-Eremia Mîrț, în vârstă de 39 de ani, nu a adus niciodată în discuție scenariul unei posibile sinucideri.

„Vă asigur că părintele nu a adus niciodată în discuție un asemenea subiect. Am vorbit cu el în mai multe ocazii și niciodată, dar niciodată, nu a atins un asemenea subiect. Pe de altă parte, un bolnav psihic nu mai are discernământ și atunci nici legea bisericească nu se mai aplică la fel ca și pentru ceilalți”, a adăugat Damian Gheorghe Pătrașcu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *