sâm. apr. 20th, 2024

Simona Halep are parte de vești bune la începutul acestei săptămâni. Dubla campioană de Grand Slam a coborât un loc în clasamentul WTA, însă mai toate jucătoarele aflate în spatele constănțencei în clasament au părăsit deja Roland Garros. Asta înseamnă că nu vor mai acumula puncte, în următoarea perioadă.

Vești bune pentru Simona Halep

Simona Halep, locul 36 mondial în tenisul feminin, își poate reface visul de a reveni în clasamentul WTA. Jucătoarea de la malul mării este în continuare suspendată pentru dopaj cu roxadustat, dar începutul acestei săptămâni i-a adus vești bune. Marea noastră campioană are 35 de jucătoare înainte ei, însă niciuna dintre ele nu va mai acumula puncte, în perioada imediat următoare.

Fiica lui Stere Halep nu știe când va reveni în circuit, dar are acumulate 1.220 de puncte, conform livetenis.ro. Turneul de tenis de la Roland Garros (French Open) se va încheia curând, iar rivalele româncei au părăsit deja competiția de la Paris.

Singura de care ar fi trebuit să se teamă Simona Halep este Lesia Tsurenko. Ucraineanca în vârstă de 34 de ani ocupă locul 43 în clasamentul live, cu 1.083 de puncte și avea mari șanse să o depășească pe sportiva din România.

Tsurenko a avut luni un meci extrem de dificil. Ucraineanca s-a duelat, în optimile de la Roland Garros, cu Iga Swiatek (1 WTA).

Din păcate, Tsurenko a cedat în fața polonezei de 22 de ani. În cazul în care ar fi reușit să treacă de lidera mondială, sportiva din Ucraina ar fi acumulat 1.273 de puncte, ceea ce înseamnă că o depășea pe Halep, dar și pe Sorana Cîrstea. Mai precis, Tsurenko ar fi ajuns pe locul 32 mondial. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar Halep nu mai are de ce să își facă griji. Marea noastră campioană rămâne monentan pe poziția 36, nu ajunge pe locul 50.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *