lun. oct. 2nd, 2023

Meteorologii vin cu vești rele pentru toată Europa. Aflăm de la meteorologi că un fenomen de temut se poate întoarce la noi în țară și ne poate aduce temperaturi extrem de ridicate în vara anului 2023. Vorbim poate despre cea mai călduroasă vară din istorie, cu temperaturi la care, pur și simplu, vom simți că ne topim.

Avertismentul dur al meteorologilor pentru vara 2023

Meteorologii au făcut un avertisment important pentru vara aceasta, care se anunță a fi cu adevărat incendiară. Aflăm de la specialiști că sezonul acesta ar putea fi cel mai cald din istorie, în condițiile în care fenomenul El Nino se va întoarce și va lovi din plin Europa.

Conform specialiștilor, El Nino face ca vânturile care bat spre vest de-a lungul ecuatorului să încetinească, iar apa caldă să fie împinsă spre est. Astfel, temperaturile de la suprafața oceanului vor fi mult mai ridicate și s-ar putea ajunge la călduri-record fie vara aceasta, fie în vara anului 2024.

Oficialul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene spune că nu se știe momentul exact când va lovi temutul fenomen, dar consideră că acela este tot mai aproape.

”El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global. Dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau în 2024 reprezintă ceva încă necunoscut, dar eu cred că este mai probabil să se întâmple”, a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *