sâm. apr. 20th, 2024

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care-i privește pe șoferi. Începând din iunie, carburanții din România vor suporta o modificare la cererea UE. Iar acest lucru ar putea însemna cheltuieli mai mari pentru combustibil. 

Măsura se aplică pentru ca ţara noastră să îşi poată respecta, ca membru al Uniunii Europene, obligaţia de reducere a gazelor cu efect de seră dar și ținta de folosire a minimum 10% energie din surse regenerabile, pentru toate formele de transport. Deja mai multe state membre ale Uniunii Europene au aplicat această modificare în stațiile publice de carburanți.

Benzina şi motorina vândute în România trebuie să conțină obligatoriu biocarburanţi

Odată cu apariția biocombustibililor în stațiile de carburanți din România, începând cu1 iunie, este posibil ca oamenii să cheltuiască mai mult pe combustibil. Astfel, benzina şi motorina trebuie să conţină obligatoriu minim 8% şi, respectiv 6,5% biocarburanţi, arată o ordonanţă a Guvernului.

„Pentru respectarea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, începând cu data de 1 iunie 2023, operatorii economici comercializează motorină cu un conţinut de biocarburant de minimum 6,5% în volum.

Pentru respectarea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, începând cu data de 1 iunie 2023, operatorii economici comercializează numai benzină cu un conţinut de biocarburanţi de minimum 8% în volum”, arată OUG.

Odată cu aceste modificări, mașinile sunt predispuse la defecțiuni

Mașinile alimentate cu acest fel de combustibil vor consuma mai mult, deoarece autoturismele au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță. Există posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *