lun. iun. 17th, 2024

Klaus Iohannis este foarte nemulțumit de atitudinea profesorilor, care au anunțat că nu vor opri greva și nu vor reveni la catedră. Președintele a transmis un mesaj dur tuturor cadrelor didactice care nu țin cont de activitatea educativă și continuă să protesteze, deși Guvernul s-a conformat cerințelor pe care le-au avut.

Klaus Iohannis, revoltat pe profesori

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la summitul Comunităţii Politice Europene de la Chișinău. Acesta a făcut declarații dure la adresa cadrelor didactice. Guvernul a stabilit majorarea salariilor, dând e ordonanță de urgență în acest sens și a încercat să respecte cerințele acestora, dar liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu oferta Executivului, motiv pentru care vor continua să protesteze și nu vor reveni la catedră prea curând.

Președintele este foarte dezamăgit de decizi cadrelor didactice și acuză că acestea pun în dificultate examenele naționale, deși ar trebui să se gândească la câți elevi așteaptă să dea aceste testări. Șeful de stat susține că Guvernul le-a dat tot ce au cerut, dar sindicatele continuă să protesteze fără motiv.

„Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea BAC-ul și să meargă la facultăți. E o generație întreagă care dă Evaluare Națională. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei mai continuă greva?”, a afirmat, la Chișinău, șeful statului.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *