lun. iun. 17th, 2024

Senatorul republican american, Lindsey Graham, a transmis mai multe mesaje dure, care au deranjat oficialii ruși din cale afară. Acesta a afirmat într-o discuție cu Volodimir Zelenski că ajutorul acordat Ucrainei este cea mai bună investiție pentru Washington, lucru care a trezit valuri de revoltă în Rusia. Ce răspunsuri acide au fost transmise de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Medvedev.

„Rușii mor”

Ucraina a primit sprijin din partea multor state occidentale, cu implicarea uriașă a SUA, căreia Rusia îi solicitase în multe rânduri să nu se implice în acest război. În urma tuturor agresiunilor comise de-a lungul conflictului, SUA nu a mai ținut cont de solicitarea Rusiei, venind cu multiple ajutoare financiare și militare în sprijinul Ucrainei, pentru a se apăra de atacurile comandate de Putin.

Vineri, senatorul republican, Graham, s-a aflat la Kiev, acolo unde a fost primit de Zelenski cu toată onoarea. Cei doi au purtat mai multe discuții legate de război, iar printre alte concluzii, senatorul i-a transmis lui Zelenski că acest ajutor pentru Ucraina reprezintă cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată potrivit Reuters.

Zelenski i-a transmis senatorului cu entuziasm că,,Acum suntem liberi” , în timp ce senatorul îi răspunde acestuia,,Şi ruşii mor” , conform imaginilor difuzate de serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene. În urma dialogului purtat de cei doi, Dmitri Peșkov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis că este o mare rușine pentru SUA să aibă un asemenea senator.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *