lun. iun. 17th, 2024

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a câștigat în această seară un nou mandat de cinci ani, în calitate de președinte al Turciei, potrivit Consiliului Electoral Suprem.

Recep Tayyip Erdogan câștigat alegerile prezidențiale din 2023 cu 52,14% din voturi în al doilea tur al scrutinului prezidenţial. Candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu a obținut 47,86%, din voturi, conform datelor centralizate după numărarea a 99,43% din voturi, a declarat Ahmet Yener, preşedintele Consiliului Electoral Suprem din Turcia.

„Am încheiat turul al doilea al scrutinului prezidenţial prin beneficii aduse naţiunii noastre. Aş vrea să exprim recunoştinţă naţiunii mele pentru că ne-a oferit o zi a democraţiei. Câştigătorii alegerilor din 14 mai şi din 28 mai sunt cei 85 de milioane de locuitori ai ţării noastre”, a declarat Recep Erdogan într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor, în oraşul Istanbul.

Mii de simpatizanţi ai preşedintelui Erdogan s-au adunat şi în faţa Palatului prezidenţial din Ankara pentru a celebra victoria, potrivit postului BBC News.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *