sâm. apr. 20th, 2024

Fanii îndrăgitului film „Titanic” își amintesc cu emoție de scena finală în care Rose aruncă în adâncurile oceanului un colier impresionant, strălucitor și deosebit de valoros. Surprinzător este faptul că această bijuterie reală chiar există în afara imaginației scenaristului.

Recent, o echipă de scafandri a avut o descoperire uimitoare, aducând la lumină colierul din filmul „Titanic” și reînviind astfel amintirile și fascinația fanilor pentru acest obiect iconic. Deși colierul real nu are un diamant albastru superb, are o valoare impresionantă. Este confecționat din dintele unui rechin Megalodon și este împodobit cu bijuterii din aur. Asemenea colierului din film, acest accesoriu autentic a aparținut unui pasager de la bordul Titanicului când vasul s-a scufundat pe fundul Atlanticului în 1912.

Timp de 111 ani, colierul a rămas pierdut în adâncurile oceanului ca urmare a naufragiului și nu a fost niciodată purtat sau văzut. Cu toate acestea, datorită progreselor tehnologice și celui mai mare proiect de scanare subacvatică din istorie, a fost găsit recent. Imaginile colierului au fost distribuite de către firma Magellan din Guernsey, care a utilizat două submarine pentru a captura 700.000 de imagini ale naufragiului, transformându-le într-o scanare în mișcare.

Prin analizarea imaginilor celor 2.200 de pasageri ai Titanicului care s-au îmbarcat la bordul navei, cu accent pe recunoașterea facială și pe hainele purtate, se speră identificarea proprietarului colierului. Tehnologia AI va juca un rol crucial în această căutare și Magellan speră că aceasta va aduce mai multă claritate și că va reuși să localizeze familia corespunzătoare.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *