sâm. apr. 20th, 2024

Unul dintre cei mai mari specialişti români în meteorologie a murit. Dumitru Baltă suferise un atac cerebral în urmă cu câteva zile. Acesta a fost găsit inconștient de o prietenă care a mers să-l viziteze acasă, fiind îngrijorată că nu mai primește niciun semn de la el. Ulterior, expertul a ajuns de urgență la Spitalul Militar, unde medicii au constatat că suferă de coronavirus. În cele din urmă, l-au transferat la Spitalul Colentina, cadrele medicale stabilind că a făcut și un AVC.

Meteorologul Dumitru Baltă a murit

A murit Dumitru Baltă, unul dintre cei mai reprezentativi specialişti de la Administrația Națională de Meteorologie. Recent, acesta a fost găsit inconștient de o prietenă care a mers să-l viziteze acasă, fiind îngrijorată că nu mai dă niciun semn de viață. La spital, doctorii au constatat că avea COVID și făcuse AVC. Meteorologul prezenta pareză pe partea stângă, iar plămânii i-au fost afectați de coronavirus.

Dumitru Baltă se pensionase în 2011, dar continua să predea la Facultatea de Geografie. Acesta și-a început cariera în 1978, iar în 1986 a prezentat la TVR primul buletin meteo după accidentul nuclear de la Cernobîl.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *