sâm. apr. 20th, 2024

Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA) a argumentat marți, 23 mai, că a cerut o nouă amânare a audierii Simonei Halep în scandalul de dopaj pentru că „am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri”.
Audierea Simonei Halep a fost programată pentru 28 mai, dar ar putea fi decalată pentru a treia oară. Sportiva a anunțat de luni seară că ITIA a cerut o nouă amânare, iar acum, Agenția Internațională de Integritate în Tenis a venit cu explicații, a scris GSP. „Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz. În final, decizia aparține tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața tribunalului”, se arată în reacția ITIA, potrivit presei internaționale.
Nu a mai jucat din vara trecută Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată pozitivă la roxadustat la US Open 2022. Jucătoarea din Constanța a fost informată de testul pozitiv la această substanță interzisă pe 7 octombrie. Săptămâna trecută, sportiva a fost acuzată de o a doua încălcare, separată, a reglementărilor antidoping, „pentru nereguli găsite în pașaportul său biologic”. Cazul va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *