sâm. apr. 20th, 2024

Aflat la primul său sezon la Barcelona, polonezul Robert Lewandowski şi-a făcut din plin datoria. Atacantul est-european a punctat de nu mai puţin de 22 de ori în actuala stagiune din La Liga şi a fost unul din pionii de bază ai catalanilor în drumul spre titlu.

„Lewa” are planuri mari şi pentru următorul sezon şi promite să îşi îmbunătăţească cifrele. Experimentatul atacant în vârstă de 34 de ani e mulţimit de evoluţiile sale de pe parcursul acestui sezon, dar crede că poate depăşi recordul în 2023-2024.

Peste 30 de goluri în primul meu sezon la Barcelona? Aş fi semnat pentru asta la începutul sezonului”, a declarat, cu zâmbetul pe buze, Lewandowski.

După opt sezoane petrecute pe „Allianz Arena”, la Bayern Munchen, Lewandowski le-a spus adio bavarezilor. Polonezul a bătut palma cu Barcelona şi spune că nu regretă deloc acest pas, deşi începutul a fost mai anevoios.

A fost greu la început, cu Cupa Mondială la orizont. Nu a fost un pre-sezon normal, dar sunt sigur că mă pot descursa mai bine în cel de-al doilea sezon”, a explicat, sigur pe el, Lewandowski.

Nu a mai egalat recordul de la Bayern

În cele 44 de meciuri în care a apărut în tricoul Barcelonei, fotbalistul de 34 de ani a marcat 32 de goluri în toate competiţiile. „Lewa” nu a reuşit să îşi egaleze cifrele de la Bayern, unde, în ultimele şapte sezoane, a depăşit de fiecare dată borna celor 40 de goluri.

După patru ani de pauză, gruparea de pe „Camp Nou” a izbutit să cucerească din nou titlul de campioană. Din vară, este foarte posibil ca la Barcelona să ajungă şi Leo Messi, după ce acesta îşi încheie contractul cu campioana Franţei, PSG. Potrivit preşedintelui trupei blau-grana, Joan Laporta, Messi este pe zi ce trece tot mai aproape de revenirea în Catalonia.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *