lun. oct. 2nd, 2023

O nouă ediție a Festivalului ”Benone Sinulescu”, concurs muzical înființat în 2017, va avea loc pe 18 iunie 2023. Dan Negru va fi, ca de obicei, gazda evenimentului, unde, odinioară, urca pe scenă și Nea Beni. Celebrul prezentator tv ne-a vorbit despre prietenia de 30 de ani cu artistul fără egal, Benone Sinulescu. Și, pentru care, în semn de recunoștință, va prezenta, ca în fiecare an, grandiosul festival din Buzău.

Cum l-a convins Nea Beni, acum 6 ani, pe Dan Negru, să prezinte Festivalul ”Benone Sinulescu”

Dan Negru va fi, din nou, gazda Festivalului ”Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din țară, înființat în 2017, de Primăria Municipiului Buzău, ca un dar pentru Nea Beni, la împlinirea vârstei de 80 de ani. Benone a susținut recitaluri, dar a făcut parte și din juriu.

La aproape doi ani de la decesul cântărețului de muzică populară, Dan Negru ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre dorința lui Benone ca el să fie amfitrionul concursului muzical, încă de la prima ediție, de acum 6 ani: ”Nea Beni m-a rugat, în 2017, să prezint primul festival care-i poartă numele.

Eram împreună, în Roma, cu familiile noastre, când mi-a spus că vrea să prezint festivalul. Au trecut anii, Nea Beni s-a stins și festivalul încă există, ducând mai departe numele lui Benone Sinulescu”.

Dan Negru: ”În serile de vară, eu și Nea Beni stăteam la povești, în curtea casei lui din Bârzava”

Dan Negru și Benone Sinulescu au fost, mai întâi de toate, foarte buni prieteni. Dan Negru își amintește cu nostalgie de serile petrecute la țară, în grădina artistului, plină cu flori: ”Beni stătea în Bârzava, o localitate de lângă Arad, la câțiva pași de socrii mei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *