sâm. mai 18th, 2024

De ce să ții cheile mașinii în frigider? Ei bine, mașinile moderne sunt din ce în ce mai tehnologizate și inteligente. Și nu vorbim doar despre dotarea standard sau despre diversele opțiuni oferite, ci și despre cheile în sine, care evidențiază puternicul sistem „Keyless”. Nu mai trebuie să fie introduse pe broască pentru a deschide sau a încuia ușa. Totul se face acum de la distanță prin conectivitate. De asemenea, nu mai este necesar să folosiți cheia pentru a porni mașina, este suficient să o aveți în buzunar sau în geantă, pentru a activa contactul rapid.

De ce să țin cheile mașinii în frigider?

Această tehnologie este una foarte confortabilă, însă are riscurile ei, deoarece cheile tale de mașină de ultimă generație sunt un punct de atracție maximă pentru hoții de mașini. Cu ajutorul unor instrumente sofisticate, aceștia pot deturna cu ușurință codul cheilor și vă pot fura vehiculul în mod discret. Trebuie să știți că sistemul Keyless conține un cip care comunică direct cu mașina. Aceasta trimite la sistemul de securitate, un algoritm care, citindu-l, autorizează deschiderea ușilor și pornirea motorului.

In general, acest semnal este transmis doar daca esti foarte aproape de masina, de aceea teoretic cheia ta actionează ca un antifurt. Totuși, cei mai experimentați hoți au găsit o modalitate inteligentă de a ocoli cu ușurință acest obstacol: folosesc repetoare de semnal care le permit să deschidă mașini chiar și la sute de metri distanță, să le fure discret, fără știrea proprietarilor. De asemenea, nu este neobișnuit ca hoțul să vizeze o anumită mașină și să folosească această strategie pentru a o fura chiar și atunci când proprietarul este liniștit în casă.

Cum să te ții departe de hoții de mașini

Prin urmare, vigilența este esențială. Trebuie să luați cele mai bune măsuri de precauție pentru a vă ascunde cheile și asigurați-vă că protejați semnalul emis de acestea. Pentru o protecție optimă, unele aparate electrocasnice se dovedesc a fi aliate puternice. Nu v-ați imaginat niciodată să vă păstrați cheile în frigider, nu? Și totuși, deși neobișnuit, acest șiretlic câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

Tinand cheile în frigider, semnalele sunt blocate si hotii nu vor mai putea capta semnalul. Același principiu funcționează și dacă le ținem în  cuptorul cu microunde. Doar să nu le uităm acolo când pornim cuptorul. La fel, trebuie să ne asigurăm că temperatura din frigider nu este una foarte scăzută, pentru a nu deteriora cheia. Aceste dispozitive acționează ca un adevărat seif. De remarcat, insa, ca nici aceste optiuni nu sunt 100% infailibile, insa riscul de furt este mai mic in comparatie cu lasarea cheilor pe tejgheaua de la intrarea in casa.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *