lun. iun. 17th, 2024

Nasul mare al unor oameni ascunde o legătură fascinantă descoperită de curând de cercetători. Nu, nu e vorba de acea legătură la care, probabil, te-ai gândit prima oară, ci la o cu totul alta. Un studiu recent a indicat că mărimea acestui organ este în conexiune directă cu unul dintre strămoșii omului modern.

Ce ascunde nasul mare al oamenilor, conform științei

Ai nasul mare, atunci ți-l vei purta cu mândrie, sigur că legătura populară ce se face – cel puțin în cazul bărbaților – între dimensiunea lui și un alt organ este adevărată, cu toate că știința nu a adus dovezi absolut solide în această privință.

Pe de altă parte, dacă ești nemulțumit de dimensiunea nasului tău, de-acum încolo vei ști pe cine să dai vina. Cercetări recente au dezvăluit că anumite gene responsabile pentru creșterea lungimii nasului pot fi urmărite până la strămoșii noștri dispăruți de Neanderthal.

Omul de Neanderthal a fost o specie sau subspecie extinctă de oameni arhaici care a locuit în Eurasia de acum aproximativ 430.000 de ani, până acum circa 40.000 de ani. În comparație cu oamenii moderni, Neanderthalienii erau mai robuști, aveau picioarele mai scurte și corpurile mai mari.

Potrivit unui studiu de anul trecut, Omul de Neanderthal şi omul modern ar fi coexistat în mai multe zone din Franţa şi din nordul Spaniei timp de peste 2.000 de ani, perioadă în care cele două ramuri ale speciei umane au avut timp să se încrucişeze.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *