mar. iul. 23rd, 2024

Este deja cunoscut faptul că trebuie să fim foarte atenți la ce cumpărăm din magazine, mai ales când vine vorba despre fructe și legume. Sunt periculoase din cauza pesticidelor folosite, iar asta o spun chiar fermierii. Un agricultor a vorbit despre pericolul din alimentele pe care le cumpărăm de la țărani, dar care nu sunt deloc sănătoase.

Cum se coc, de fapt, legumele “BIO”

Cu toții încercăm să mâncăm cât mai sănătos și optăm pentru produse BIO, despre care producătorii spun că nu au pesticide și nu prezintă un pericol pentru sănătate. Se pare, însă, că “BIO” este doar un termen care să ne atragă, pentru că adevarul este cu totul altul.

Doi producători de tomate și castraveți din Glodeanu Sărat, județul Buzău, au scos pe piață legume despre care spuneau că sunt naturale, dar care, de fapt, erau pline de chimicale și fuseseră coapte forțat. În supermaketuri ajungeau pe raionul cu legume naturale, deși erau cu adevărat periculose.

Polițiștii au confiscat o jumătate de tonă de Marfă, iar un producător a explicat, sub anonimat, cum stau lucrurile în această industrie. Acesta a explicat că unii agricultori nu folosesc îngrășământ natural, ci substanțe toxice, care să grăbească coacerea și să facă roșiile tocmai bune de mâncat.

„Din păcate, este adevărat că nu toți legumicultorii dau îngrășământul normal, ci dau cu anumite substanțe, ethrel, care într-un timp record înroșesc tomatele ca să fie bune de mâncat, dar în realitate sunt otravă pentru consumatori. Tot ce apare acum copt e clar că este forțat”, a explicat un fermier.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *