lun. iun. 17th, 2024

Charles al III-lea urmează să fie încoronat sâmbătă 6 mai, 2023, la Londra. Întregul mapamond va asista la un eveniment istoric, după ce succesorul la tron îi va lua locul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, decedată în septembrie 2022. Chiar cu o zi înainte de încoronare, Regele Charles a avut un mesaj pentru România.

”Aaaa…România?! Am numai mesaje speciale”

Palatul Buckingham este, deja, împrejmuit de o mulțime de persoane, fie că vorbim despre celebrități, jurnaliști sau oameni simpli. Se așteaptă încoronarea Regelui Charles. Monarhul britanic și-a făcut apariția în fața lor și a ținut să le spună câteva cuvinte. El a vorbit, la un moment dat și despre România, despre care a avut numai cuvinte de laudă.

Întrebat de către jurnalistul Cosmin Stan de la PRO TV,  ce părere are despre țara noastră, Suveranul a răspuns măgulitor la adresa României.

”Aaaa…România?! Am numai mesaje speciale. Cred că sunt vreo de 25 de ani de când merg acolo și nu voi uita niciodată”, a spus Regele Charles.

Îndrăgostit iremediabil de țara noastră

Este de notorietate faptul că acesta a cumpărat mai multe proprietăți în Ardeal și Maramureș, a înființat o fundație în țara noastră și s-a transformat într-un adevărat ambasador al României în lume.

„În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţi, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase”, declara cu un an în urmă, Charles al III-lea.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *