lun. iun. 17th, 2024

Curtea de Apel București a emis vineri o hotărâre definitivă de condamnare împotriva cântăreței Lidia Buble, care a primit o sentință de un an de închisoare cu suspendare. Aceasta a fost trimisă în judecată de către DIICOT într-un dosar legat de mituirea a doi polițiști de la Rutieră în februarie 2021, pentru a nu fi supusă testului cu aparatul etilotest.

În noiembrie 2022, Tribunalul București a emis o hotărâre de condamnare și a stabilit o pedeapsă pentru artistă. Împotriva acestei hotărâri, procurorii au depus un apel, însă Curtea de Apel a respins cererea. Prin urmare, pedeapsa decisă de Tribunalul București a fost menținută.

Muncă în folosul comunității și închisoare cu suspendare

Lidia Buble a fost condamnată la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, cu un termen de încercare de doi ani. În perioada de încercare, ea trebuie să efectueze muncă neremunerată în folosul comunității la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1 București, timp de 90 de zile.

Ce pedeapsă a primit polițistul care a primit mită de la Lidia Buble

Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres, în cadrul aceluiași dosar, polițistul Constantin Marius Miulescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea ocupării funcției de agent de poliție pe o durată de un an. În plus, instanța a dispus confiscarea sumei de 450 de lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble. În ceea ce privește alți doi inculpați din dosar, o femeie polițist și un prieten al Lidiei Buble, instanța a dispus disjungerea dosarului și judecarea lor separat.

Lidia Buble a fost prinsă întâmplător dând mită

În timp ce se află la volan, Lidia Buble a fost oprită în noaptea de 15 februarie 2021 de o patrulă de politie formată dintr-un bărbat și o femeie, după ce ieșise dintr-o benzinărie și consumase un pahar cu șampanie. În timpul opririi, ea vorbea la telefon cu un prieten căruia îi cerea sfaturi în legătură cu suma pe care urma să o dea polițiștilor pentru a evita o amendă pentru conducerea sub influența alcoolului. Tânărul polițist i-a spus că trebuie să o amendeze cu 3.500 de lei, dar apoi a sugerat o „înțelegere”. Lidia Buble a acceptat sugestia și a convenit cu cei doi agenți să o urmeze cu autospeciala de politie până la locuința ei pentru a lua banii necesari.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *