lun. oct. 2nd, 2023

Rusia a acuzat Ucraina că a țintit cu două drone reședința de la Kremlin a președintelui Vladimir Putin și a numit acțiunea o tentativă de asasinat nereușită împotriva liderului rus și a amenințat că va riposta. În schimb, președintele Volodimir Zelenski a negat implicarea Ucrainei. „Nu îl atacăm pe Putin sau Moscova”. Dar cine s-ar afla, de fapt, în spatele atacului și de ce.

Rusia, acuzații la adresa Ucrainei

Rusia a acuzat Ucraina de o tentativă eșuată de asasinare a lui Vladimir Putin într-un atac cu drone asupra Kremlinului . Liderul rus nu se afla la Kremlin în momentul atacului, ci la reședința sa Novo-Ogaryovo din afara Moscovei, a declarat purtătorul de cuvânt al său, Dmitri Peskov.

Autoritățile ruse au spus că atacul a avut loc în timpul nopții, dar nu au prezentat dovezi care să susțină acest lucru. Au apărut, de asemenea, întrebări cu privire la motivul pentru care Kremlinul a avut nevoie de atâtea ore pentru a raporta incidentul și de ce imaginile au apărut mai târziu, în cursul zilei. Kremlinul a spus că forțele militare și de securitate ruse au oprit dronele înainte ca acestea să poată lovi și nimeni nu a fost rănit.

Cine s-ar afla în spatele atacului cu drone

În aceste condiții, Occidentul se întreabă dacă nu cumva așa-zisul atac cu drone asupra Kremlinului nu a fost regizat chiar de ruși, pentru a-i pregăti terenul lui Vladimir Putin să lanseze un război nuclear la granițele României. Oficialii americani au spus că încă evaluează incidentul și nu au informații despre cine ar putea fi responsabil.

De asemenea, consilierul președintelui Ucrainei, Mikailo Podoliak, a spus că afirmațiile ar putea oferi Rusiei un pretext „să justifice lovituri masive asupra orașelor ucrainene, asupra populației civile, asupra infrastructurii”, în timp ce Volodimir Zelenski a negat implicarea țării sale în acest incident.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *