lun. iun. 17th, 2024

În timp ce unele animale, în special insecte, au o durată de viață de doar câteva zile, altele sunt nemuritoare. Oamenii de știință au descoperit o specie care are capacitatea de a trăi veșnic. Care este singurul animal din lume care e nemuritor și când a fost observat pentru prima data.

Acesta este singurul animal din lume care e nemuritor

Unele animale au capacități incredibile de a se adapta și a supraviețui chiar și în cele mai dificile condiții. O specie marină i-a uimit pe oamenii de știință cu capacitățile ei extraordinare. Este vorba despre un tip de meduză, a cărei denumire științifică este Turritopsis Dohrnii. Aceasta a fost descoperită pentru prima dată în anii 1880, în Marea Mediterană.

După ce au analizat-o, biologii marini au constatat că această meduză este un organism cu o rezistență unică. Această viețuitoare marină se dezvoltă dintr-o larvă, care înoată, după care se lasă pe fundul mării și crește într-o colonie cilindrică de polipi. Ulterior, aceștia creează mai multe meduze identice din punct de vedere genetic, care se dezvoltă până ajung la maturitate.

În stadiul complet de creștere, meduza are o dimensiune de doar 4,5 mm. Corpul ei este transparent, iar în interior se poate vedea un stomac roșu. Marginile sunt căptușite cu până la 90 de tentacule albe. În ciuda dimensiunilor atât de mici, această creatură este extrem de rezistentă și are o capacitate genetică unică.

Meduzele fac un salt înapoi în procesul de dezvoltare pentru a se proteja

Atunci când sunt în pericol, aceste creaturi fac un salt înapoi în procesul de dezvoltare. Când corpul lor are leziuni fizice sau nu mai au hrană, ele au capacitatea de a face un pas înapoi în procesul de dezvoltare și se transformă din nou în polipi.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *