mie. iul. 17th, 2024

Miniștrii și șefii de servicii servicii secrete au fost convocați de premierul Bulgariei, după tentativa de asasinat asupra procurorului general.

„Prim-ministrul le-a comunicat responsabililor convocați că găsirea suspecților este o prioritate zero în acest moment pentru statul bulgar.

În paralel, ancheta procurorilor și a criminaliștilor la fața locului încearcă să refacă ceea ce s-a întâmplat ieri, de la traseul procurorului-șef, până la traseul atacatorilor.

După atentatul de luni, magistrații din Sofia au declanșat o acțiune publică de protest. Ei spun că ceea ce s-a întâmplat ieri este un atac direct, nu doar asupra persoanei procurorului-șef, ci asupra întregului sistem judiciar din Bulgaria.

Ei mai acuză faptul că nu s-au luat măsuri împotriva membrilor grupărilor de crimă organizată.

Trebuie menționat că procurorul-șef ar fi tras un semnal de alarmă încă de acum câteva luni, în cadrul unui interviu, când a pomenit și numele unui român care ar face parte dintr-o grupare de crimă organizată ce ar fi formulat amenințări la adresa magistratului.

Din organizația respectivă mai fac parte cetățeni bulgari și cetățeni din Federația Rusă”, a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Cristi Popovici.

Jurnalist bulgar: „Există versiunea că bomba a fost plasată pentru a-l speria pe procurorul general, nu pentru a-l ucide”

El a discutat cu Nikolai Marcenko, despre ipotezele pe care presa bulgară le-a formulat în cazul atacului asupra procurorului general Ivan Gheșev.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *