lun. oct. 2nd, 2023

O descoperire alarmantă a fost făcută de cercetători, aceștia au găsit E. coli rezistentă la mai multe medicamente în 40% din probele de carne luate din supermarket. Echipa de cercetători a analizat 100 de produse din carne, 25 din fiecare categorie pui, curcan, vită și porc, alese la întâmplare din supermarketurile din orașul Oviedo, Spania.

Bacteriile au fost descoperite pe carnea din supermarket

Peste 40% din produsele din carne analizate în supermarket-urile, din orașul Oviedo, Spania, conțineau tulpini de E. coli multi-rezistente la medicamente, conform unui nou studiu. Echipa de cercetători a analizat 100 de mostre de carne cumpărate la întâmplare din magazine. Procentajul de mostre pozitive pentru E. coli a fost de 68% pentru curcan, 56% pentru pui, 16% pentru carne de vită și 12% pentru carne de porc.

Bacteriile rezistente la mai multe medicamente se pot răspândi de la animale la oameni prin intermediul lanțului alimentar, dar din cauza presiunilor comerciale, a devenit dificil să se ia măsuri eficiente pentru a reduce riscul de infecție.

„Intervențiile de la fermă trebuie să fie o prioritate pentru a proteja consumatorul. De exemplu, implementarea metodelor de laborator de supraveghere, care să permită studiul suplimentar al bacteriilor cu risc ridicat (la animalele de fermă și la carne) și evoluția acestora datorită celor mai recente programe de restricție ale UE, privind utilizarea antibioticelor în medicina veterinară”, a spus dr. Azucena Mora Gutierrez de la Universitatea din Santiago de Compostela-Lugo, Lugo, Spania, potrivit click.ro

Studiu alarmant: jumătate din carnea din supermarket conține bacterii rezistente la antibiotice

La Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase (ECCMID 2023) de la Copenhaga, cercetătorii au prezentat un studiu alarmant care arată că aproape jumătate din carnea din supermarket analizată conținea bacteria E. coli rezistentă la multiple medicamente.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *