Colonelul Petru Marcel Florișteanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală. Fost comandat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, Florișteanu a contestat ancheta Parchetului Militar. Libertatea vă prezintă detaliile din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Militar Cluj.
Incidentul care a dus la suspendarea din funcție a colonelului Petru Marcel Florișteanu și inculparea sa a avut loc pe 23 septembrie 2022. Comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș este acuzat că a mers peste o subalternă, a prins-o de mijloc și a încercat să o sărute. Apoi a umilit-o pentru că i-a respins avansurile.
„Mă doare în p… ! Este cuvânt tău împotriva cuvântului meu”, i-a strigat, atunci, Florișteanu, în timp ce subalterna părăsea biroul plângând. Ea l-a avertizat că îi va reclama comportamentul, conform rechizitoriului procurorilor.
atru zile mai târziu, timp în care s-a gândit cum să procedeze, fiindu-i jenă să-i povestească soțului, plutoniera a decis să îl înfrunte pe comandant. Ea a mers în biroul său, cu telefonul pornit. Avea nevoie de o dovadă care să îi susțină plângerea. Știa că și alte colege au avut de suferit și au demisionat din cauza hărțuirilor. Ea era hotărâtă să nu renunțe. Florișteanu: „Eu chiar îs foarte scump în a săruta pe cineva”
Potrivit înregistrării realizate pe 27 septembrie și înaintate procurorilor militari, plutoniera i-a cerut colonelului Florișteanu să îi promită că niciodată nu va mai îndrăzni să o agreseze sexual. Comandantul i-a cerut scuze și a asigurat-o că „e clar că nu o să se mai întâmple niciodată”. Apoi i-a explicat că pentru el „a fost o chestie de încredere”, subliniind: „Eu chiar îs foarte scump în a săruta pe cineva”. „Să mă trăsnească pe mine Dumnezeu dacă am vrut altceva decât să parafez o înțelegere a noastră și faptul că discuția noastră rămâne aici”, i-a transmis Florișteanu plutonierei, complimentând-o că este „o fată isteață”. Trimis în judecată pentru tentativă la infracțiunea de agresiune sexuală, colonelul Florișteanu a contestat probele adunate de procurori. A contestat și înregistrarea realizată și înaintată Parchetului Militar de către jandarmeriță. A contestat înregistrarea și perchezițiile În fața instanței militare de la Cluj, avocatul lui Florișteanu le-a cerut magistraților să declare nulă această probă, deoarece a fost realizată în mod nelegal. Mai exact, a motivat că jandarmerița a încălcat normele militare. Femeia, susține acuzatul, a realizat înregistrarea în biroul inspectorului-șef, loc care se încadrează în zonă de securitate clasificată, unde este interzisă pătrunderea cu aparate de înregistrare audio-video. Ce a decis instanța Cererea de excludere a acestei probe din dosar a fost respinsă de judecător. Tribunalul arată în motivarea hotărârii că înregistrarea audio efectuată nu are nicio legătură cu informaţiile clasificate.
sursa aici