mie. iul. 17th, 2024

Colonelul Petru Marcel Florișteanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală. Fost comandat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, Florișteanu a contestat ancheta Parchetului Militar. Libertatea vă prezintă detaliile din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Militar Cluj.
Incidentul care a dus la suspendarea din funcție a colonelului Petru Marcel Florișteanu și inculparea sa a avut loc pe 23 septembrie 2022. Comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș este acuzat că a mers peste o subalternă, a prins-o de mijloc și a încercat să o sărute. Apoi a umilit-o pentru că i-a respins avansurile.
„Mă doare în p… ! Este cuvânt tău împotriva cuvântului meu”, i-a strigat, atunci, Florișteanu, în timp ce subalterna părăsea biroul plângând. Ea l-a avertizat că îi va reclama comportamentul, conform rechizitoriului procurorilor.
atru zile mai târziu, timp în care s-a gândit cum să procedeze, fiindu-i jenă să-i povestească soțului, plutoniera a decis să îl înfrunte pe comandant.  Ea a mers în biroul său, cu telefonul pornit. Avea nevoie de o dovadă care să îi susțină plângerea. Știa că și alte colege au avut de suferit și au demisionat din cauza hărțuirilor. Ea era hotărâtă să nu renunțe. Florișteanu: „Eu chiar îs foarte scump în a săruta pe cineva”
Potrivit înregistrării realizate pe 27 septembrie și înaintate procurorilor militari, plutoniera i-a cerut colonelului Florișteanu să îi promită că niciodată nu va mai îndrăzni să o agreseze sexual. Comandantul i-a cerut scuze și a asigurat-o că „e clar că nu o să se mai întâmple niciodată”.  Apoi i-a explicat că pentru el „a fost o chestie de încredere”, subliniind: „Eu chiar îs foarte scump în a săruta pe cineva”.  „Să mă trăsnească pe mine Dumnezeu dacă am vrut altceva decât să parafez o înțelegere a noastră și faptul că discuția noastră rămâne aici”, i-a transmis Florișteanu plutonierei, complimentând-o că este „o fată isteață”. Trimis în judecată pentru tentativă la infracțiunea de agresiune sexuală, colonelul Florișteanu a contestat probele adunate de procurori. A contestat și înregistrarea realizată și înaintată Parchetului Militar de către jandarmeriță. A contestat înregistrarea și perchezițiile  În fața instanței militare de la Cluj, avocatul lui Florișteanu le-a cerut magistraților să declare nulă această probă, deoarece a fost realizată în mod nelegal. Mai exact, a motivat că jandarmerița a încălcat normele militare.  Femeia, susține acuzatul, a realizat înregistrarea în biroul inspectorului-șef, loc care se încadrează în zonă de securitate clasificată, unde este interzisă pătrunderea cu aparate de înregistrare audio-video. Ce a decis instanța Cererea de excludere a acestei probe din dosar a fost respinsă de judecător. Tribunalul arată în motivarea hotărârii că înregistrarea audio efectuată nu are nicio legătură cu informaţiile clasificate. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *