lun. iun. 17th, 2024

Oamenii de știință au emis un nou avertisment în contextul în care un nou focar al unui virus potențial mortal se răspândește în Marea Britanie.

Vidrele, vulpile, delfinii și focile din Marea Britanie sunt acum amenințate de gripa aviară.

Vestea vine la doar o zi după ce au fost ridicate restricțiile de prevenire a răspândirii gripei aviare în întreaga țară, pentru a permite crescătorilor să aducă ouă de țară pe rafturile supermarketurilor, scrie Mirror.

De la începutul lunii noiembrie, crescătorii de păsări au fost obligați să adăpostească efectivele de păsări în spații închise și departe de animalele sălbatice, pentru a reduce răspândirea gripei aviare.

Aceasta a agravat penuria de ouă existentă la nivel național, unele supermarketuri limitând numărul de cutii pe care clienții le pot cumpăra.

Facturile mai mari la energie, împreună cu costurile în creștere ale hranei pentru găini, ale găinilor și ale ambalajelor, au forțat producătorii să reducă producția, dar, începând de marți, ouăle etichetate „crescute în aer liber” vor fi din nou în magazine, deoarece găinile vor avea din nou acces la spații în aer liber.

Guvernul a declarat că nivelurile de risc de gripă aviară s-au redus la „mediu”, ceea ce înseamnă că păsările de curte și alte păsări captive nu mai trebuie să fie adăpostite, dar medicul veterinar-șef Christine Middlemiss a subliniat că este „mai important ca niciodată” ca deținătorii de păsări să rămână vigilenți la semnele de boală și să mențină standarde de biosecuritate „scrupuloase”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *