lun. iun. 17th, 2024

Nuvelistul și gazetarul sportiv Radu Cosașu a murit noaptea trecută, la Spitalul „Elias” din București, la vârsta de 92 de ani, a anunțat duminică, 23 aprilie, Gazeta Sporturilor, publicație la care acesta a scris editoriale până spre finalul lunii februarie a acestui an.
Radu Cosașu era spitalizat din luna februarie. Într-un mesaj publicat duminică pe Facebook, scriitorul și jurnalistul Andrei Crăciun vorbește despre ultimele două luni din viața lui Radu Cosașu. „Pe 23 februarie, într-o zi de joi, s-a simțit rău. La spital i-au dat cincizeci la sută șanse de supraviețuire. A supraviețuit, cum să nu supraviețuiască tocmai Radu Cosașu, care a dat literaturii române cel mai frumos cuvânt dintre toate: supraviețuirile. L-am vizitat la Terapie Intensivă și, în încăperea aceea cu oameni conectați la aparate, Radu Cosașu mi-a cerut ziare. Mai avea puțină voce și cu ea mi-a cerut ziare”, scrie Andrei Crăciun.
„Era firește îngrijorat că povestea lui a ajuns la sfârșit. Dar nu sfârșitul vieții ca atare îl întrista, ci altceva, mult mai grav: faptul că nu o să mai poată scrie niciodată. Acest gând îl îngrozea, îl tortura: ziua în care să nu mai poată ține un creion în mână venise și i se părea insuportabilă. «Ce mă fac, băiete? Ce mă fac?!». Sigur, există niște cauze medicale, pe care medicii le vor scrie în rapoartele lor, dar eu știu că Radu Cosașu a murit de tristețea gândului că nu mai poate scrie”, mai precizează Crăciun, adăugând că Radu Cosașu „a fost îngrijit până la sfârșit cu infinită dragoste de soția sa”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *