lun. iun. 17th, 2024

Apar informații de ultimă oră în legătură cu mobilizarea unor rezerviști din anumite județe ale țării. Constantin Spînu, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale (MApN), a oferit explicații în premieră la Antena 3 CNN, despre acest demers.

Ministerul Apărării Naționale a declanșat acum câțiva ani de zile operațiunea de reactualizare a evidențelor privind rezerviștii din România și, potrivit legilor, potrivit cadrului legal, Ministerul Apărării este obligat ca anual să facă o pregătire minimală, periodică cu acești rezerviști.

În acest context, astăzi s-a emis un ordin de chemare a rezerviștilor la exerciții și antrenamente de mobilizare, în care se vorbește acolo despre legea privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate. 

Constantin Spînu, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, a oferit explicații în premieră la Antena 3 CNN despre chemarea rezerviștilor.

„Sunt bărbați rezerviști din evidențele noastre de mobilizare, din județul Timiș și din județul Caraș-Severin. În fiecare an avem două exerciții cuprinse în planul de antrenament. Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT în anul 2021.

De aceea, în 2021 am avut două județe Bihor și Sălaj, în 2022 Dolj și Vâlcea. Anul acesta suntem prezenți în Timiș și în Caraș-Severin. Sunt exerciții periodice, se desfășoară anual, în diferite perioade.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *