lun. oct. 2nd, 2023

La prima vedere a acestei poze, toată lumea se întreabă cine trece primul în intersecție. Ei bine, se pare că aceasta întrebare de la examenul teoretic pentru obținerea permisului auto da mari bătăi de cap cursanților.

De multe ori șoferii sunt prinși pe picior greșit de agențîi de circulație. Fie pentru că sunt slab pregătiți, fie din grabă, fie din neatenție. Regulile sunt reguli și trebuie respectate. Cum intră în intersecție următorii participanți la trafic?

Cine trece primul prin intersecție?

Aceasta întrebare a fost propusa de siteul publika.md și la care, așa, în fața fotografiei, toți spun că se descurcă de minune. Avem două indicatoare rutiere „Cedează trecerea” şi „Direcţia drumului cu prioritate” şi un semafor la verde. Cine trece primul în intersecţie? E întrebarea care dă bătăi de cap şoferilor care văd imaginea de mai sus.

De cele mai multe ori, fiind întrebaţi, şoferii dau un răspuns, la viteză și pentru că pare simplu, greșit. Ei răspund că șoferul care trece primul în intersecţie este cel de pe autobuz! În acest caz, circulaţia în intersecţie este dirijată de semafor, iar şoferul automobilului vă avea prioritate. Automobilul vă ceda trecerea autobuzului în intersecţie doar în cazul în care semaforul nu vă funcţionează.

Trebuie să menţionăm că o asemenea situaţie se găseşte şi în Chişînău, la intersecţia străzilor Vasile Lupu și Belinski din sectorul Buiucani.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *