mie. dec. 6th, 2023

Parlamentul de la Kiev a dezbătut restabilirea primelor pentru militarii ucraineni, care fuseseră anulate printr-o decizie a majorității. În acest context, parlamentara Viktoria Siumar a scris pe Facebook că s-au acumulat mai multe probleme în Ucraina care necesită o soluționare urgentă.   
„Lumea mea e divizată. Am impresia că sunt două Ucraine. Una are cafea gustoasă în fiecare dimineață, restaurante seara, mașini scumpe și discuții pe Facebook despre salariile mici de 67.000 de grivne (circa 1.600 de euro – n.red.) ce îi fac pe funcționarii de stat să ia mită”, scrie politiciana.
Cealaltă Ucraină trece cu greu prin ploi, pentru că tranșeele sunt umede și pline de noroi. Acolo nu pot fi evacuați răniții, pentru că tehnica cu roți nu poate ajunge, iar blindate cu șenilă sunt foarte puține. De aceea, soldații răniți sunt condamnați la moarte”, a scris pe Facebook parlamentara Viktoria Siumar. Siumar a fost jurnalistă la o serie de publicații importante de la Kiev
Membră a grupului parlamentar „Solidaritatea europeană”, condus de fostul președinte Petru Poroșenko și aflat în opoziție, Siumar a aratat că în timp ce unii își înmormântează fiii, părinții, soții, soțiile sau mamele, alții discută activ dacă merită militarii prime de stat.  „Iar Ucraina a devenit o rană enormă”, consideră ea.   

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *