lun. iun. 17th, 2024

Codul Rutier a fost modificat la început de an și sunt multe schimbări pe care șoferii nu le cunosc. De exemplu, dacă își schimbă adresa de domiciliu, automat trebuie preschimbat și certificatul de înmatriculare a mașinii, altfel riscă o amendă de 1.200 de lei. Totodată, polițiștii rutieri pot retrage permisul de conducere al unui şofer până la ora 08:00 a zilei următoare.

Recent, Codul Rutier a fost schimbat, după ce Guvernul a adoptat hotărârea nr. 130/2023 prin care a fost modificat şi completat Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Noile reguli te pot lăsa fără permis rapid ori poți primi o amendă usturătoare pentru lucruri banale, în aparență. În noul cod rutier, retragerea permisului de conducere poate fi dispusă de poliţist în cazul în care acesta are probe sau indicii temeinice că un şofer a consumat alcool sau substanţe interzise, iar acesta refuză testarea în vederea stabilirii concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau a prezenţei în organism de substanţe psihoactive.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *