lun. iun. 17th, 2024

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a oferit noi detalii despre indexarea medicamentelor, în cadrul emisiunii Decisiv, de la Antena 3 CNN.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că proiectul de indexare a prețurilor medicamentelor este gata și se dorește implementarea acestuia până la jumătatea anului.

„Proiectul de indexarea medicamentelor este gata. Am discutat cu ministrul Finanțelor încât să găsim o soluție să-l aplicăm cât mai repede.

Dorința noastră este ca acest lucru să se întâmple până la jumătatea anului, iar celălalt proiect să-l putem finaliza în această lună, pentru că acolo avem o chestiune care încălca legislația europeană. Se plătea un clowback diferențiat la genericele produse în România față de genericele din import.

După ce noi am pus în transparență decizională acest proiect legat de indexarea prețurilor medicamentelor, au început o serie întreagă de articole și atacuri în care se spunea că ministerul Sănătății mărește prețul medicamentelor”, a declarat Alexandru Rafila. 

În ciuda criticilor că ministerul Sănătății mărește prețul medicamentelor, Rafila a explicat că indexarea va aduce o creștere de preț de numai 1,50 lei pentru un medicament care costă inițial 10 lei, majoritatea fiind compensate sau gratuite

SURSA AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *