mie. dec. 6th, 2023

Protestatari participanți la cea de-a 11 mobilizare națională împotriva reformei pensiilor au luat cu asalt clădirea care găzduiește birourile BlackRock din Paris.

BlackRock este o multinațională cu sediul în New York. Potrivit informațiilor din surse deschise, este cel mai mare administrator de active din lume, valoarea acestora fiind estimată la 10.000 de miliarde de dolari în ianuarie 2022. 

Incidentul de joi marchează trecerea protestelor din Franța la un alt nivel, în care țintele urbane ale oamenilor din stradă sunt identificate în mod precis.

Totuși, BlackRock nu a jucat niciun rol în reformele guvernamentale din Franța privind pensiile, notează CNN.

Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată cum persoane intră în imobilul Le Centorial ținând în mâini rachete de semnalizare roșii și lansând fumigene.

Aproximativ 100 de oameni, inclusiv reprezentanți ai mai multor sindicate, au rămas la parterul clădirii timp de circa 10 minute, scandând sloganuri împotriva reformei pensiilor.

„Semnificația acestei acțiuni este destul de simplă. Ne-am dus la sediul BlackRock pentru a le spune că ei iau banii muncitorilor, banii pentru pensiile noastre”, a declarat purtător de cuvânt al sindicatului francez SUD, Jerome Schmitt, pentru postul BFM-TV, afiliat CNN.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *