mie. dec. 6th, 2023

Un urs care a ajuns la o fermă din Cădaciu Mare, județul Harghita, a omorât aproape 50 de animale. Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, este de părere că problema amenințării urșilor este departe de a fi rezolvată.

„Creștem animale pentru fiarele sălbatice”, spune președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de Facebook.

Prezența ursului a fost semnalată în timpul nopții de sâmbătă spre duminică în comuna Șimonești, sat Cădaciu Mare și a fost transmis mesaj de avertizare RO-Alert.

Potrivit lui Borboly Csaba, ursul s-a întors de mai multe ori în satul Cădaciu Mare, notează Mediafax.

„În Cădaciu Mare (..) un urs a provocat pagube uriașe, omorând aproape 50 de animale în spatele unei clădiri a fermei, la 50 de metri de zona locuită”, spune președintele CJ Harghita.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și Nagy János, primarul comunei Șimoneși, au făcut un tur al fermei și au prezentat semnele de intruziune a ursului de la fața locului.

Președintele CJ Harghita este de părere că problema amenințării urșilor este departe de a fi rezolvată.

„Sunt necesare acțiuni suplimentare și este nevoie de o atitudine responsabilă, în special din partea factorilor de decizie naționali și europeni”, mai spune el, afirmând că este regretabil că fermierul a trebuit să se confrunte cu această pagubă uriașă chiar în perioada Paștelui.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *