mie. dec. 6th, 2023

Duminică, 12 martie, Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a murit. Avea 57 de ani.

Ultimele cuvinte ale lui Rudel Obreja. ”A plecat împăcat cu toată lumea”

A doua zi după ce fostul pugilist s-a stins din viață în urma unei boli necruțătoare, Antonia Obreja, văduva lui Rudel Obreja, a transmis care au fost ultimele cuvinte ale celui care i-a fost soț în ultimii 13 ani.

A plecat împăcat cu toată lumea. Nu mai purta nimănui niciun fel de pică. Ba chiar mi-a spus că își dorește ca Dumnezeu să-i ierte pe călăii săi! `I-am iertat pe toți`, așa mi-a zis!

Și-a simțit sfârșitul aproape. Nu voi uita niciodată cum mi-a zis că urmează să ne părăsească. `Eu astăzi voi pleca!`. Și așa a și fost!”, a spus Antonia Obreja, potrivit playtech.ro.

Mesajul lui Lucian Bute, după decesul lui Rudel Obreja: ”Drum lin!”

Printre primii care au reacționat la auzul informației că Rudel Obreja a murit, a fost Lucian Bute, un apropiat al fostului președinte al FR Box, chiar dacă, după ce Obreja a fost condamnat în dosarul ”Gala Bute”, relația dintre ei s-a răcit.

Cu durere în suflet am aflat că Rudel Obreja a trecut în neființă. Rudel a fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist!

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, Rudel Obreja! Sincere condoleanțe familiei”, a scris Lucian Bute, pe contul său de Facebook.

Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani de închisoare „Gala Bute”, în care au mai fost condamnați Elena Udrea (6 ani), Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (4 ani), și Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii (3 ani cu suspendare pentru luare de mită), informează Digi24.

Obreja a fost eliberat din închisoare în vara anului trecut pentru a se trata de cancer într-un spital civil.

Mesajul Elenei Udrea după decesul lui Rudel Obreja

La aflarea veștii, Elena Udrea a reacționat, într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

„A murit Rudel Obreja! Fără îndoială că boala lui s-a declanşat din cauza hărţuirii, timp de 8 ani, în dosarul “Gala Bute”. A fost arestat de trei ori în acest timp ca şi mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut. Reîncarcerarea a fost un şoc pentru el. Nu se aştepta ca decizia CCR să nu fie respectată. A intrat în puşcărie sănătos, însă epuizat sufleteşte de atâta nedreptate. Suferinţa pentru copiii mici şi soţia care-l aşteptau acasă, aşa cum povesteşte cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanşarea acestei boli crunte. După o lună a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios şi încă două luni a fost ţinut în penitenciar cu diagnostice şi tratamente greşite. După patru luni, în sfârşit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boala fiind în faza terminală. Datorită presiunii mediatice, a fost eliberat, fără a i se permite, iniţial, să părăsească ţară pentru a putea primi tratamentul adecvat”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

„Chiar dacă boala s-ar fi declanşat, cred cu tărie că ar fi avut șansa să o descopere la timp şi să înceapă imediat tratamentul oncologic. Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept în dosarul “Gala Bute”, doar pentru că a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat să facă jocurile procurorului lui Kovesi şi nu a cedat presiunilor şi şantajului acestuia. Se încerca, prin orice mijloace, să se obţină delatiuni la adresa mea. Deşi a denunţat toate acestea public şi în faţa judecătorilor încă din anul 2015, nimic nu a contat”, a mai scris Elena Udrea.

„Rudel Obreja nu a avut nicio vină. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Şi-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România, în faţa concetăţenilor lui, fiind în asentimentul milioanelor de români care voiau atunci să îl vadă boxând şi apărându-şi şansele în faţă, şi cu sprijinul lor. Din păcate, pentru această dorinţa şi pentru patriotismul lui, a plătit cu libertatea şi acum chiar cu viaţa. Toţi cei care au fost părtaşi la acest abuz abject al justiţiei “statului paralel” în dosarul “Gala Bute” trebuie să îl aibă pe conştiinţă. A murit un OM, un TATĂ, un SOŢ. Au rămas trei copii orfani! Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!”, a încheiat Elena Udrea.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *