lun. iun. 17th, 2024

Presiunea este mare, având în vedere că, la sfârșitul lunii aprilie, cei mai buni vor participa la Campionatul European. Competiția – la care România a obținut anul trecut primul loc în Croația – va fi organizată acum la Cluj-Napoca.

Timp de 3 zile, peste 370 de sportivi, de toate vârstele, de la 15 cluburi din țară, și-au perfecționat tehnicile de luptă, sub atenta supraveghere a maeștrilor în taekwondo.

Printre ei este și Iulia, care, la doar 10 ani, se mândrește deja cu peste 30 de medalii, câștigate în diverse competiții de profil.

Iulia Mesaroș, sportiv: „Practic, de la 4 ani și 9 luni, mi-am dorit întotdeauna să fac sport de contact, așa că părinții mei m-au adus la taekwondo. Să ajung campioană mondială.”

Remus practică acest sport de 26 de ani, iar fiicele îi calcă pe urme.

Remus Catricicău, maestru emerit al sportului: „Din cauza părinților mei, care – fiind mic și slab de fel – au vrut să mă întăresc, să n-am probleme în viață. Și fetele mele au ajuns în aceeași sală cred deja încep să meargă pe performanță.”

Cosmin Oprescu, președinte Federația Română de Taekwondo ITF: „Este un stagiu de perfecționare a tehnicii, pe o regiune, zone Maramureș, Ardeal și partea de Crișana, unde sportivii pot finaliza și cu un examen de centura neagră.”

Dan Goron, președinte ACS Dragonul Baia Mare: „Sunt mulți sportivi prezenți, care chiar dacă au 5 ani sau 50 de ani, toți se pregătesc cot la cot, în arta marțială și în ramura de sport taekwondo.”

La sfârșitul săptămânii, la Vaslui va avea loc Campionatul Național pentru Seniori și Juniori. O competiție importantă, unde se va stabili lotul național, care va participa la Campionatul European de la Cluj-Napoca, programat la final de aprilie.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *