lun. iun. 17th, 2024

Se pare că problemele nu contenesc pentru Culiță Sterp! Artistul a fost dus în fața procurorilor și audiat într-un dosar de înșelăciune în care prejudiciul se ridică la 400.000 de euro.

Cântărețul este acuzat că ar fi promovat, alături de fratele său, Iancu Sterp, pe contul personal de Instagram, două platforme care îi invitau pe români să investească bani pentru a cumpăra acţiuni.

Culiță Sterp și Iancu Sterp, audiați într-un dosar de înșelăciune

Oamenii erau convinși să investească sume de bani, cu promisiunea că în 72 de ore, vor încasa dublu. Frații Sterp ar fi fost plătiți pentru reclama făcută celor două platforme și au calitatea de suspecți în dosar. După audieri, au fost lăsați să meargă acasă.

În prezent, Culiță Sterp mai este judecat pentru accidentul rutier produs la Cluj în noiembrie 2022. Artistul ar fi condus sub influența alcoolului și a fugit de la locul accidentului.

Alți 11 suspecți au fost aduși la audieri

Dosarul de înșelăciune a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara în 2021. Se pare că inițiativa aparține unui tânăr din România și unuia din Republica Moldova. Pe 1 martie 2023, au avut loc percheziții la 11 locații din România.

Pe lângă frații Sterp, au fost aduși la audieri 11 suspecți, dintre care doi sunt acum urmăriți penal.

„Într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în anul 2021, sub supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, au fost efectuate acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Direcției de Investigații Criminale, Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Hunedoara și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliței Timiș, pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, prev. și ped. de art. 244 al. 1 și 2 Cp, cu aplic. art. 35 al. 1 Cp.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *