mar. iul. 23rd, 2024

Un nou cutremur de 6,5 grade a avut loc în urmă cu câteva ore în urmă. S-a declarat imediat stare de urgență, mai ales după ce statul vizat de seism a fost lovit simultan și de un ciclon. Unde s-a petrecut această nenorocire?

Vanuatu, un stat insular din Pacific cu o populație de 320.000 de locuitori, a declarat vineri stare de urgență, după ce a fost lovit simultan de un nou ciclon şi de un cutremur cu magnitudinea 6,5 grade pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc la ora 18:04 GMT, la zece kilometri adâncime în largul insulei Espiritu Santo şi la 82 de kilometri sud-vest de satul Port-Olry, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS). Cutremurul a fost urmat de o replică cu magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter.

Centrul de avertizare de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii, a afirmat, într-un comunicat, că nu a existat nicio avertizare de tsunami după primul cutremur.

Stare de urgență după apariția ciclonului Kevin

Vanuatu este însă măturat şi de ciclonul Kevin, ceea ce a determinat autorităţile să declare stare de urgenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Joe Harry Karu.

Până acum nu au fost raportate victime, conform unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Crucii Roşii din Pacific, Soneel Ram.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *