vin. oct. 11th, 2024

CTP a făcut declarații tulburătoare despre punctul sensibil al României în fața Rusiei, precizând că acesta depășește ca prioritate probleme ca prețurile la alimente și energie, situația grea a agriculturii, Legile Educației și protestele sindicatelor din învățământ, absorbția fondurilor PNRR sau pensiile speciale.

CTP, despre punctul sensibil al României în fața Rusiei

Cristian Tudor Popescu este de părere că problema numărul unu pe care o are România în prezent nu este legată nici de prima poziție pe care o ocupă în Europa în privința mărimii totale a șpăgilor din spitale sau canalul Bâstroe, ci cu totul alta.

„Oricât de apăsătoare ar fi toate acestea, vulnerabilitatea maximă a României este Republica Moldova. Deși Basarabia și România nu sunt o singură țară, o lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului. Ziua sirenelor de alarmă, care au răsunat ieri în Capitală, nu e doar un exercițiu.

Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă planul inițial, de cucerire a Ucrainei în câteva zile, în pas de gâscă, i-ar fi reușit lui Putin. Moldova ar fi fost ocupată apoi de trupele rusești în 24 de ore, pentru protejarea etnicilor ruși, mâncați pe pâine de ferocea Maia Sandu, la comanda NATO”, a scris CTP pe pagina lui de Facebook.

CTP, despre Republica Moldova
De asemenea, Cristian Tudor Popescu a spus că una dintre cele mai absurde afirmații ale propagandei ruse este aceea că nu vor ca Republica Moldova să intre în război. Motivul, conform jurnalistului, este că această țară nu ar putea intra în război, pentru că nu ar avea resursele necesare pentru un conflict armat.
„Pe cine să atace, cu o „armată” de 6.500 de soldați, posedând armament la nivel strămoșesc? Nici măcar cu Transnistria n-ar avea sorți de izbândă Chișinăul – 2 martie este Ziua Memoriei, în care sunt pomeniți românii uciși în războiul de pe Nistru din 1991-1992. Chiar și un nătărău își dă seama că Moldova nu poate intra, nu poate fi decât băgată în război, prin atacarea ei de către Rusia.
Cât privește o intervenție ucraineană în Transnistria, nu s-ar putea produce, potrivit declarației Kievului, fără acordul Chișinăului. Pe care guvernarea Maia Sandu-Dorin Recean n-a înnebunit să și-l dea”, a adăugat jurnalistul.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *