mar. iul. 23rd, 2024

Vladimir Putin este posibil să iasă din scenă în 2024. Acesta a fost la putere ca președinte sau prim-ministru de la începutul secolului și este cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Iosif Stalin. Rusia a modificat Constituția anul trecut, ceea ce îi va permite lui Vladimir Putin să candideze din nou la preşedinţie anul viitor. Ce anunț a făcut Kremlinul cu privire la viitorul președintelui rus.

Renunță Vladmir Putin la putere în 2024?

Următoarele alegeri prezidenţiale din Rusia ar urma să aibă loc la 17 martie 2024, iar campania electorală, aşa cum a fost planificată, ar trebui să înceapă în decembrie 2023. Organizațiile pentru drepturile omului, observatorii independenți și guvernele occidentale susțin că alegerile din Rusia nu sunt libere sau corecte, cu Vladimir Putin care a anulat, exilat sau întemnițat toți oponenții majori de-a lungul celor peste două decenii de când se află la putere.

Preşedintele Vladimir Putin nu a spus până acum dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale programate pentru anul 2024, după cum a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Liderul de la Kremlin nu este preocupat de campanie, deoarece este foarte ocupat cu alte probleme în această perioadă, a subliniat Dmitri Peskov.

Încă nu l-am auzit să spună dacă va candida sau nu. Asta înseamnă că este încă puţin devreme”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru cotidianul moscovit Izvestia.

Vladimir Putin a schimbat Constitutia pentru a mai putea candida la alegerile prezidențiale

Amendamentele la Constituţie adoptate în 2020 au șters cele patru mandate prezidenţiale ale lui Vladimir Putin de până acum și are posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024 şi din 2030, adică încă două mandate a câte şase ani.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *