lun. sept. 25th, 2023

Nimeni nu isi doreste sa fie un numar, insa exista un numar care spune multe despre tine, si anume IQ-ul sau coeficientul de inteligenta.

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Edinburgh, IQ-ul poate sa ofere date importante despre o persoana, referitoare la longevitate, starea de sanatate, cat si despre statutul social. Iata cateva lucruri importante despre coeficientul de inteligenta:

1. Cei mai multi oameni au o inteligenta medie

IQ-ul este un scor format din rezultatele mai multor teste de rationament, memorie, cunostinte dobandite si viteza de procesare. Un scor mediu este stabilit la 100. Testele de inteligenta trebuie sa fie facute de persoane specializate in acest sens. Cei mai multi dintre oamenii pe care ii intalnesti intr-o viata au un IQ mediu, iar cateva persoane sunt extraordinar de inteligente. Doar 2,2 % au un IQ de 130 sau mai mare.

2. IQ ridicat, speranta de viata mai mare

Indiferent daca ne place sau nu, se pare ca persoanele care au un coeficient de inteligenta mai ridicat au o speranta de viata mai mare. Este concluzia unui studiu la care au luat parte peste 1 milion de barbati din Suedia.

Unul dintre motivele longevitatii ar putea fi faptul ca persoanele cu un IQ mai mare au tendinta de a face mai multi bani decat persoanele cu scoruri mai mici, iar banii sunt de ajutor pentru mentinerea unei stari bune a sanatatii, cat si a unei greutati ideale. Ar putea fi, de asemenea, si faptul ca persoanele cu un IQ mai mare sunt suficient de inteligente pentru a evita accidentele, in special cele rutiere.

3. IQ-ul este corelat cu succesul in cariera si bogatia, dar nu neaparat cu fericirea

Asocierea dintre IQ si cariera de succes este, de obicei, pozitiva. Persoanele cu un coeficient de inteligenta mai mare fac mai multi bani. Insa asta nu inseamna ca aceste persoane sunt si fericite. De asemenea, exista si oameni foarte inteligenti care nu se descurca foarte bine la locul de munca.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *