lun. iun. 17th, 2024

Liverpool a pierdut fără drept de apel împotriva Realului, scor 2-5, în manșa tur din optimile de finală ale Champions League.

Coincidență sau destin? Ce s-a întâmplat ultima dată când Jurgen Klopp a pierdut la 3 goluri diferență în UCL

Deși a început excelent jocul de pe Anfield, Liverpool s-a văzut învinsă la final și pleacă cu șansa a doua în fața Realului, la duelul de pe „Santiago Bernabeu”, de pe 15 martie. O statistică interesantă îi dă însă speranțe lui Jurgen Klopp, care va avea o misiune extrem de dificilă pe terenul deținătoarei trofeului.

Concret, ultima dată când Jurgen Klopp a pierdut la trei goluri diferență în fazele eliminatorii ale Champions League, antrenorul german a reușit să câștige competiția cu Liverpool, potrivit OptaJoe. Se întâmpla în sezonul 2018/2019, după ce „Cormoranii” cedau cu 0-3 pe terenul Barcelonei, în semifinale.

În retur, Liverpool avea să obțină calificarea în ultimul act după o revenire spectaculoasă. Englezii o învingeau cu 4-0 pe Barcelona și se calificau în marea finală, acolo unde s-au impus cu 2-0 în fața conaționalilor de la Tottenham.

La conferința de presă, Jurgen Klopp a făcut o analiză a partidei de pe Anfield și a avut puterea să glumească: „Slavă Domnului că nu jucăm cu Real Madrid în fiecare săptămână!”, a spus managerul german.

„Debutul de meci a fost excelent. A fost exact cum ne-am dorit, cum vrem să jucăm. Le-am pus probleme pe tot terenul, am citit bine jocul, a fost un start super intensiv. Am condus cu 2-0. Cred că toată prima repriză a fost bună, în afara golurilor (încasate). Dar am devenit mai pasivi, nu am mai stat aşa cum trebuia pe teren şi nu am mai presat când trebuia, pentru că dacă devii pasiv împotriva acestei echipe, eşti pedepsit.

Totul a fost foarte evident. Le-am făcut cadou toate cele cinci goluri, ne puteam descurca mai bine la toate dintre ele. În repriza secundă a fost meciul pe care şi-l dorea Real Madrid, ideal pentru ei. Real te pedepseşte de fiecare dată, nu te iartă. Am jucat la fel şi în alte meciuri.

Nu trebuie să ne apărăm cu toţi rivalii noştri, ca şi cum am juca împotriva lui Real Madrid. Este una dintre cele mai bune echipe din lume şi, slavă Domnului, nu trebuie să jucăm împotriva lor în fiecare săptămână. Este foarte greu să te aperi împotriva lor”, a declarat Jurgen Klopp.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *