lun. oct. 2nd, 2023

Simona Halep ar putea primi o sumă uriaşă drept despăgubire pentru că suplimentele nutritive folosite ar fi fost contaminate. Românca este suspendată provizoriu, după ce a fost depistată dopată la US Open 2022.

Simona Halep poate primi o despăgubire imensă de la WTA. În 2006, WTA a semnat un contract extins de sponsorizare cu compania americană lider global în producția de vitamine și suplimente Health Sciences, acord extins apoi la fiecare 5, respectiv 3 ani. Astfel, Simona Halep a utilizat suplimente nutritive recomandate de un contract semnat de WTA, produse certificate că nu conțin substanțe listate și selectate ca dopante de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). Fostul lider WTA poate primi o despăgubire de un milion de euro dacă se va dovedi că suplimentele nutritive folosite au fost contaminate, scrie ProSport.

Simona Halep apare chiar în fotografia prin care compania americană listată la Bursa de la New York oferă un program de garantare pentru sportivii sponsorizați așa cum au fost, din postura de brand ambassadors, Caroline Wozniacki, Madison Keys, Monica Puig, Sloane Stephens, Samantha Stosur, Zheng Jie sau Zhang Shuai. Conform unui acord care stipulează că, în cazul în care un atlet este depistat pozitiv cu o substanță interzisă (inclusă în reglementările Agenției Mondiale Anti-Doping) ca urmare a consumului de produse furnizate de compania americană, acesta va primi despăgubiri de până la două ori câștigurile sale anuale curente până la un milion de dolari!

„Vitaminele, mineralele și antioxidanți furnizate în programul creat special pentru jucătoarele de tenis sunt curate. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a garanta complet siguranța și / sau puritatea oricăror produse și nicio resursă nu vă poate proteja complet”, este mesajul prin care compania americană nu exclude o eventuală contaminare a suplimentelor  în cazul Simonei Halep.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *