mar. iul. 23rd, 2024

Harta României trebuie să fie modificată după cel mai recent recensământ, ce s-a desfășurat anul trecut. Numeroase localități sunt nevoite să-și retrogradeze statutul administrativ în urma rezultatelor obținute.

Modificări pe harta României, după recensământ

Conform rezultatelor recensământului, aproape 80 de localități sunt prea mici pentru actuala lor clasificare. Aproape 40 de orașe au o populație mai mică de 5.000 de locuitori, iar în aproape 40 de municipii trăiesc mai puțin de 25.000 de oameni.

Astfel, 80 de orașe și municipii trebuie să-și retrogradeze statului administrativ. Acest lucru atrage după sine scăderea numărului de consilieri locali, diminuarea salariilor angajaților din primării, precum și reducerea taxelor și impozitelor locale.

De exemplu, în județul Brașov există un municipiu și două orașe al căror statut administrativ trebuie să fie retrogradat, din cauza populației prea mici. Legea prevede că trebuie să trăiască cel puțin 5.000 de oameni într-o localitate astfel încât aceasta să poată fi încadrată ca oraș. În plus, municipii pot fi orașele cu cel puțin 25.000 de locuitori.

„La noi, la Brașov, avem la Predeal (4.020 de locuitori, n.r.), Rupea (4.907 locuitori, n.r.) și Codlea (20.534 de locuitori) o populație mai mică decât în 2011, în sensul că aceste localități chiar au căzut sub pragurile la nivelul cărora se aflau la recensământul de acum 12 ani”, a spus directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Brașov, Mihaela Pâtea.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *