mie. iul. 24th, 2024

Agenția Centrală de Știri din Coreea a făcut o declarație care riscă să producă îngrijorări, spunând că un sistem de rachete cu lansare multiplă de 600 mm (MLRS) al Armatei Populare Coreene, ce a mai fost implicat în exercițiile organizate luni, poate să distrugă un aerodrom inamic fără nicio problemă.

Rachetele cu lansare multiplă din Coreea stârnesc îngrijorări

„MLRS de calibru 600 mm, care a participat la trageri, este cea mai recentă modificare a armelor ofensive de înaltă precizie ale forțelor armate din RPDC. Aceasta este o armă nucleară tactică ofensivă, caracterizată printr-o putere mare și este suficient pentru ca o singură instalație cu patru rachete să finalizeze sarcina de a distruge un aerodrom inamic”, a notat Agenția Centrală de Știri din Coreea.

Aceste exerciții au început la 07:00 ora locală (00:00 ora României).

„În decembrie anul trecut, Academia Națională de Apărare și Institutul de Arme Nucleare și-au exprimat încrederea că patru rachete ar putea reduce un aerodrom inamic în cenuşă, paralizând utilizarea acestuia”, a mai notat agenția.

În cursul zilei de luni, armata RPDC a lansat două rachete dintr-o instalație MLRS de 600 mm care ulterior au căzut în Marea Japoniei, însă în afara zonei economice exclusive a Japoniei, astfel că au parcurs o distanță între 395 și 337 km. Inițial, Garda de Coastă a Japoniei a emis trei alerte de lansare de rachete.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *