mar. iul. 23rd, 2024

Președintele american Joe Biden se află la Kiev, într-o vizită neanunțată anterior. El urmează să discute cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

La Kiev, în timpul vizitei lui Joe Biden, sună alarmele de raid aerian, transmite Antena 3 CNN, care a transmis primele imagini cu președintele american în capitala ucraineană.

Imaginile au fost surprinse în fața mănăstirii Sf. Mihail din Kiev.

“Este cel mai ferm mesaj adresat Rusiei că trebuie să înceteze războiul și că nimeni nu va accepta numărul uriaș de morți și ciopârțirea unei țări. Este cel mai curajos gest făcut de un lider occidental. SUA sunt alături de Ucraina și puterea militară uriașă a SUA și a NATO va sta alături de președintele Zelenski iar sprijinul va continua cât va fi nevoie pentru respingerea invaziei și încetarea războiului. Ce vedem acum este istorie care se scrie sub ochii noștri – un angajament fără precedent pentru un stat care nu este nici în Uniunea Europeană, nici în NATO”, a comentat la Antena 3 CNN analistul militar Radu Tudor.

Inițial, din programul președintelui american în Europa se știa de vizita programată în Polonia, în vederea marcării unui an de la începerea invaziei ruse. 

Administrația americană nu a comunicat nimic despre intenția lui Biden de a merge în Ucraina, deși speculații pe temă au existat.

La scurt timp după informația că liderul de la Casa Albă se află în Kiev, însuși Volodimir Zelenski a confirmat vizita și a postat pe Facebook o poză în care el și Biden își strâng mâinile.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *