mar. iul. 23rd, 2024

Aya, un bebeluş sirian rămas orfan, care s-a născut chiar sub dărâmăturile casei sale prăbuşite după cutremurul de săptămâna trecută, a fost mutat într-un loc secret din cauza riscului de a fi răpit, relatează BBC, citat de news.ro.

Aya a fost găsită în viaţă sub dărâmături în timp ce încă avea cordonul obilical legat de mama sa, care murise în urma seismului. De altfel, tatăl ei și toți cei patru frați ai ei au murit după ce cutremurul a lovit orașul Jindayris.

Videoclipurile cu salvarea Ayei au devenit virale pe rețelele de socializare. Imaginile arătat un bărbat care iese de sub resturile unei clădiri, ținând în brațe un bebeluș acoperit de praf.

Din precauţie, Direcţia de Sănătate din Afrin a luat măsura mutării copilului într-un loc sigur, pentru a o proteja pe fetiţă, după ce luni a avut loc un incident violent la spitalul din regiunea controlată de rebeli unde era iniţial îngrijită. Un infirmier, însoţit de doi bărbaţi înarmaţi, l-ar fi bătut pe director. Şeful Direcţiei de Sănătate, dr. Ahmad Hajj Hassan, a negat însă afirmaţiile de pe reţelele sociale potrivit cărora ar fi fost vorba de o tentativă eşuată de răpire a Ayei.

„Afirmaţiile privind răpirea au fost o neînţelegere. Aceasta a fost o problemă în întregime internă a spitalului şi nu a avut nicio legătură cu copilul”, a declarat el pentru BBC. Potrivit unor relatări din presă, infirmierul ar fi fost concediat de director.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *