lun. oct. 2nd, 2023

La data de 17 februarie, Simona Halep trebuia să pledeze ca neviovată la tribunalul Sport Resolutions într-o ședință de urgență a cărei programare a fost accelerată de cel mai influent om din tenisul feminin mondial.

Preluarea mandatului de șefă a Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului de către Karen Moorhouse de la Jonny Gray, de acum o săptămână, a decalat audierea în regim de urgență a lui Halep programată, inițial, cel mai devreme, la 17 februarie.

Notificarea caselor de avocatură care o apără pe Halep în procesul de dopaj cu Roxadustat indică data, ora și locul audierii Simonei Halep la Sport Resolutions, tribunalul independent londonez unde ex-numărul 1 mondial va pleda ca nevinovată pana la sfarsitul lunii februarie 2023.

Audierea va avea loc în sedinta privata, decizia urmand a fi făcută publică. Cu toate acestea, normele disciplinare include prevederi astfel incat Halep, ca sportiva acuzată de dopaj, să solicite o audiere publică. Panelul de trei judecatori este déjà constituit si anuntat la “Sport Resolutions” astfel incat, inaintea convocarii pentru pledoarie, Simona sa poata contesta componenta completului in cazul unui conflict de interese sau al riscului de partinire.

„Halep nu a luat Roxadustat intenționat ! Nu am niciun dubiu în privința onestității ei” a susținut-o pe Simona, președintele WTA, Steve Simon, membru în consiliul de conducere al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului din care fac parte David Haggerty (nimeni altul decât americanul căruia Ion Țiriac i-a cerut demisia din funcția de președinte al Federației Internaționale de Tenis), Jennie Price (Chair, independent), Ugo Valensi (Grand Slam Board), Mark Young (ATP), Sir Philip Craven (independent), Bob Harayda (independent), Avril Martindale (independent) și Sal Perna AM (independent).

Încă din 2006, Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a încheiat un acord cu compania producătoare de suplimente nutritive utilizate și de Halep, contract reînnoit la fiecare cinci ani ca Furnizor Oficial de Suplimente de Sănătate și Multivitamine al WTA. „Potrivirea perfectă” este titlul parteneriatului încheiat de WTA cu compania americană de suplimentele nutritive din Utah care le-a ales, de-a lungul vremii, ca amabasadori globali pe Caroline Wozniacki, Genie Bouchard, Monica Puig sau Zheng Saisai (jucătoarele menționate au fost sau încă sunt fie distribuitori, fie utilizatoare dedicate care au primit compensații pentru parteneriat și/sau produse gratuite).

„Suplimente nutritive contaminate pe linia de producție” este dosarul documentat complet cu care Halep va combate acuzația de dopaj dictată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului în urma testului pozitiv prelevant la US Open la 29 august 2022. Testele efectuate pe Evrenzo (medicament care conține Roxadustat în cantități de 20 mg, 50 mg, 70 mg, 100 mg și 150mg) la cel mai performant laborator specializat din Franța au certificat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat numai după ce a fost mărită, substanțial, cantitatea în miligrame a comprimatelor filmate (ovale, rotunde sau sub forma de migdala) produse în West Valley City, Utah și comercializate, inclusiv în România.

Cantitatea infimă identificată în urina prelevată Simonei la New York nu era relevantă ca și condiție de admisibilitate a probelor în lotul suplimentelor nutritive cerut ca martor contaminat de Halep companiei americane producătoare (Biomega, Core Minerals, Procosa, Magne Cal D, etc).

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *