sâm. apr. 13th, 2024

Un alt balon de spionaj chinez a fost observat deasupra Americii Latine. Pentagonul a reacționat imediat și a dat detalii cu privire la obiectul care le-a atras atenția. Cu o zi în urmă, un prim balon de spionaj chinez, prezent în spațiul aerian al SUA, a provocat tensiune între americani și chinezi.

Pentagonul a anunțat, vineri, că un al doilea balon de spionaj chinez a fost zărit, de această dată, deasupra Americii Latine, un nou episod al unui caz care a răcit relațiile dintre Washington şi Beijing.

„Suntem la curent cu informații despre un balon care survolează America Latină. Considerăm că este un alt balon de spionaj chinez”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, fără a preciza locația exactă a acestuia.

Cu o zi înainte, Statele Unite anunțaseră prezența unui prim balon de spionaj chinez în spațiul lor aerian.

Autoritățile chineze au fost nevoite să-şi exprime „regretele” pentru această intruziune „involuntară”. Cu toate acestea, Washingtonul a considerat „inacceptabilă” explicația și a decis vineri in extremis să anuleze călătoria secretarului de stat american, care era programată să aibă loc duminică și luni. Vizita lui Antony Blinken în China ar fi fost prima a unui secretar de stat american din octombrie 2018.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *