mie. iul. 17th, 2024

Primăria Blaj va realiza în curând o centrală fotovoltaică ce va asigura circa 80% din consumul de energie electrică al unității administrativ teritoriale. Pe un teren de 3,4 hectare vor fi amplasate peste 1.500 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 880 kW. Investiția se ridică la peste 4,7 milioane de lei. 
Primăria Blaj a lansat miercuri, 1 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.773.537,56 de lei, fără TVA. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.  Obiectivul investiției este realizarea și punerea în funcțiune a unei instalații noi de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice). Noua centrală fotovoltaică va asigura circa 80% din necesarul de energie electrică al municipiului Blaj, respectiv iluminat public, școli și clădiri publice.
Terenul pe care urmează să fie realizată noua centrală electrică fotovoltaică se află la ieșirea din municipiu spre Mediaș, pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 42A. Terenul are o suprafață totală de 34.500 mp, din care suprafața utilă pentru sistemul fotovoltaic va fi de 14.500 mp. Centrala fotovoltaică va avea o putere electrică instalată de 995,8 kWp în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice și de 880 KW în curent alternativ, la nivelul invertoarelor.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *